U bent hier: >> Tienerkamp en voedselpakketten voor de buurt: in Albanië zitten ze niet stil

Tienerkamp en voedselpakketten voor de buurt: in Albanië zitten ze niet stil

Tirana – Hoewel het met de coronapandemie in Albanië steeds slechter gaat, is de Eklesiakerk in Tirana, Albanië niet stil blijven zitten. Zij gaan door met evangelisatie en ‘discipelschapstrainingen’. De kerk in Tirana is partnerkerk met de gemeente van Bedum en wordt begeleid door Bedum-voorganger Marten de Vries.

Deze zomer organiseerde de gemeente in Tirana een zomerkamp voor tieners van binnen en buiten de kerk. ,,Om,” zo vertelt voorganger Artur Lelaj, ,,het Woord van God met onze kinderen te delen, en om ze zich beter te laten voelen en beter te laten leven.”

In de tijd die volgde, organiseerde de gemeente wekelijks een dagtocht in de omgeving van Tirana voor tieners. Artur: ,,Het werden zeer gezegende dagen. We konden goede geloofslessen geven, deden leuke spelletjes om elkaar beter te leren kennen en we hadden geweldige gesprekken.” Hij roept eenieder op om te bidden dat God hen kracht en wijsheid geeft om door middel van deze uitstapjes het Evangelie van Jezus Christus te delen met de tieners en de gezinnen waar ze bij horen.

Naast de tieneractiviteiten organiseerde de kerk discipelschapskamp voor leden van de kerk. Het gebed is dat God deze activiteit gebruikt tot zijn eer.

We konden goede geloofslessen geven, deden leuke spelletjes om elkaar beter te leren kennen en we hadden geweldige gesprekken

Artur Lelaj, voorganger Eklesiakerk in Tirana

In dezelfde tijd zijn een aantal gezinnen in de omgeving van de kerk geholpen met voedselpakketten. Voorganger Artur: ,,We hopen in nauwer contact te komen met deze gezinnen. En dat we hun duidelijk kunnen maken dat de hulp die wij geven maar niet van de mensen van de kerk komt maar van God, omdat Hij hen liefheeft. Bid alstublieft dat God hun ogen en hart zal openen voor Hem en voor zijn evangelie van redding.”

,,We zijn de Heer ook dankbaar dat Hij het ons een dag of wat geleden mogelijk maakte om een nieuwe vergaderlocatie te betrekken.
We prijzen de Heer: we zijn erg blij dat we na een zoektocht van een paar maanden een perfecte plek konden vinden. We kijken er erg naar uit dat Hij deze plek gaat gebruiken tot zijn lof en eer.”

Voor het tienerkamp en de voedselpakketten werd in de Martyriakerk in Bedum gecollecteerd. Een collecte met hartverwarmend veel bijgedragen!

Intussen zijn ook in Tirana de scholen weer begonnen (dat is altijd wat later dan bij ons). Voorganger Artur en zijn vrouw Teuta, die door de weeks beide als docenten aan het werk zijn, hebben het weer drukker dan ooit. Toch gaat Artur ijverig iedere zondag de gemeenschap voor en organiseert hij iedere dinsdag een Bijbelstudie. We willen u vragen ook Artur en Teuta met hun beide kinderen op te dragen in gebed voor kracht, energie en wijsheid in deze – soms – hectische situatie.

Print Friendly, PDF & Email