U bent hier: >> Historie

Historie

Na ruim 20 jaar is het vertaalproject Litindo op 20 september 2018 overgedragen aan de Australische kerken (FRC). Vervolgens werd direct aansluitend op maandag 17 september Mission Groningen opgericht.

Met die overdracht is ook een einde gekomen aan het werk van de Groninger Zendingsdeputaten (GZD) die namens de Classis Groningen de uitvoering van de zendingsopdracht behartigden. Dit vormde zo een natuurlijk moment om ook binnen de Classis Groningen over te stappen naar het nieuwe Mission model (Ede 2014) en om uit te zien naar nieuwe missionaire activiteiten. Behalve de kerken van Zuidwolde (opgeheven in juli 2018) en Groningen-Oost (zelfstandig verder als RSV) vormen de kerken van de Classis Groningen vanaf 17 september 2018 de RSV Groningen Mission. Meer lidkerken zijn welkom.

De zending in Indonesiƫ en later het Litindo-project was zendingswerk ver weg. Bij het nadenken over nieuwe projecten realiseerden we ons dat het ooit christelijke Europa, inclusief ons eigen land en onze eigen stad, behoort tot het meest geseculariseerde werelddeel.

Print Friendly, PDF & Email