U bent hier: >> Groningen Mission is los

Groningen Mission is los

Het is 17 september, en met de zwaai van de hamer is het nu officieel: Groningen Mission gaat beginnen met zijn werk om zendingsrelaties te starten in Europa.

Nog even in het kort: Groningen Mission steunt kerkelijke gemeentes en projecten in Europa, door kennisuitwisseling, gebed en financiële hulp. Daarbij worden deze gemeentes en projecten gekoppeld aan kerken in de classis Groningen.

Bij Groningen Mission hebben we ook op deze oprichtingsvergadering nog eens uitgezet wat wij belangrijk vinden in ons werk: (1) wederkerigheid: het delen van geloof, kennis en financiële middelen met anderen, waarbij beide kerken of projecten iets aan elkaar bijdragen en van elkaar kunnen leren. (2) Herkenbaarheid: de nieuwe projecten moeten voor de betrokken gemeenten een herkenbaar profiel hebben,kerkleden worden actief betrokken bij deze projecten. (3) Nabijheid: de zending richt zich op nieuwe projecten in landen die dichtbij zijn, en waardoor gemakkelijk eens een uitwisseling plaats kan vinden. (4) Overzichtelijkheid: financieel gezien moeten de projecten goed te dragen zijn en moet er ook sprake zijn van ‘duurzame’ hulp, waarbij het de kerk of het project steeds beter lukt zich zelfstandig te redden.

De komende tijd

Door Arjan Woertink

Wij willen in de komende tijd langs bij kerken en Z&H-commissies en kerkenraden, om hen inlichtingen te kunnen geven. Daarvan krijgen zij nog een bericht. Daarnaast zijn wij druk met het nadenken over nieuwe projectaanvragen, en het concretiseren huidige projecten, om die aan te bieden aan de gemeentes.

Het kan best zijn dat u vragen heeft over de komende tijd. Daar willen we natuurlijk graag aandacht aan kunnen geven. U kunt mailen naar info@groningenmission.nl.

Print Friendly, PDF & Email