U bent hier: >> Getuigenis van Ieva Zībarte uit Letland: ‘God is aan het werk, zelfs als ik het niet zie’

Getuigenis van Ieva Zībarte uit Letland: ‘God is aan het werk, zelfs als ik het niet zie’

“Ik ben geboren en opgegroeid in Letland. Mijn familie was niet christelijk. Maar soms gingen wij naar de kerk en las mijn moeder Bijbelverhalen voor. Tot mijn ouders op den duur scheidden, en wonderlijk genoeg beiden Christus vonden.

Ondertussen presteerde ik vaak beter dan mijn leeftijdsgenoten: in leren en sport. Ik voelde me daardoor soms wel eens beter dan hen. Daar was ik niet echt trots op. Het voelde ook alsof iedereen wel zou kunnen wat ik kon. Ik wilde daarom voortdurend nóg beter zijn.

Mijn perspectief veranderde volledig: ik begon mensen om me heen te accepteren.

In deze tijd las ik Bijbel met mijn moeder, waardoor ik op een gegeven moment eindelijk begreep dat ik niet perfect hoefde te zijn en dat dat ook helemaal niet kon. Ook kreeg ik door dat ik niet alleen was.

Mijn perspectief veranderde volledig. Ik begon mensen om me heen te accepteren, ook al kende ik toen nog geen christenen die zo oud waren als ik. Die zaten niet in de kerk. Een groot deel van mijn leven bestaat nu uit meegaan naar Bijbelstudies en lezingen met mijn moeder. Eerder had ik dat nooit begrepen.

Na enige tijd leerde ik mijn eerste christelijke vriend kennen, waarmee ik samen de Bijbel ging lezen. Nu lezen we als drie jaar elke week met elkaar uit de Bijbel. Een jaar geleden werden we samen verantwoordelijk voor de jeugd (12 tot 17) tijdens ons jaarlijkse kerkkamp, waarna ons duidelijk werd dat we een jeugdgroep moesten beginnen. Die was er eerder niet. Sinds een half jaar is dat er nu, elke vrijdag.

Daar heb ik geleerd dat ik het misschien soms verknoei of onprofessioneel ben als discussieleider tijdens een gesprek, maar dat het uiteindelijk Gods werk is. Hij is aan het werk, zelfs als ik het niet meteen zie.”

Ieva Zībarte (17) uit Riga, Letland
Print Friendly, PDF & Email