U bent hier: >> Duitsland

Duitsland

Sinds 2014 wonen en werken Gerwin & Cathelijne Pruijssen in Frankfurt am Main, als kerkplanters van de Mosaik Kirche. In 2017 zijn ze begonnen in de wijk Fechenheim, waar veel immigranten wonen.

Het doel is om interculturele ‘celkerken’ te stichten en vandaar uit mensen op te leiden tot voorganger van weer een volgende groep/kerk. Zoals cellen van een lichaam zich delen, zo delen ook de kerken zich.

Missionair team

Inmiddels is er een team van missionarissen in Fechenheim, die samen bijeenkomsten organiseren, zoals gespreksgroepen, gebedsdiensten, een maandelijkse maaltijd enzovoort. Hieronder zijn met name echtparen uit de Verenigde Staten, met veel ervaring in het missiewerk, o.a. in Turkije en Tsjechië. Een andere teamlid is Iranees, en kan naast Duits en Engels ook Turks en Farsi spreken, wat het contact met immigranten makkelijker maakt.

Wat organiseert het Mosaiekteam?

In de zomer zijn er drie maanden lang elke week bijeenkomsten in het park, waarbij mensen uitgenodigd worden. Eerst wordt er met elkaar gezongen en gebeden en dan gegeten. Daarna een overdenking en weer veel gezongen en gedankt. Vervolgens zijn er spelletjes voor de kinderen, die in grote getale aanwezig zijn, van groot tot klein. Elke week is het weer een verrassing wie er komt, op straat worden zoveel mogelijk contacten gemaakt en mensen uitgenodigd.

Eenmaal per jaar wordt er een straatfeest georganiseerd midden in de wijk Fechenheim, waarbij de hele buurt wordt uitgenodigd, o.a. de kinderen van de nabijgelegen school, die dan weer ouders meebrengen en zo kan, naast muziek en allerlei optredens het evangelie gebracht worden.

Cathelijne is met de andere vrouwen bezig met het opzetten van een tweedehandskledingwinkel, om zo ook vrouwen van immigranten mee te laten werken. Ook wordt er gewerkt om ‘Cafe Hope Fechenheim’ van de grond te krijgen: een diaconale outreach, waar altijd koffie is en tijd voor een gesprek of andere activiteiten zoals taalcursussen.

Foto: De familie Pruijssen, Frankfurt am Main. Bovenste rij, van links naar rechts, Matthias (16), Cathelijne (45), Gerwin (47), Nieke (18), Gerjan (21). Onderste rij, van links naar rechts, Davita (9), Chiel (8), Joëlle (13).

Print Friendly, PDF & Email